Гръцкият премиер готви промени в кабинета

Гръцкият премиер готви промени в кабинета
Андонис Самарас е принуден да предприеме рокади в правителството, след като Демократичната левица се оттегли от коалиционния кабинет.
A A+ A++ A

Премиерът на Гърция Андонис Самарас готви промени в правителството, след като най-малкият коалиционен партньор - Демократичната левица - се оттегли от коалиционния кабинет, съобщават гръцките медии. Вчера министрите от партията подадоха оставки, съобщи "Дневник".

Решението беше взето с мнозинство на заседание на изпълнителния комитет и парламентарната група на партията.

В писмено изявление след заседанието лидерът на Демократичната левица Фотис Кувелис заяви, че Гърция не се нуждае от нови избори.

Електронното издание на вестник "Имерисия" съобщава, че Самарас е имал много разговори с лидера на другата партия в тройната коалиция ПАСОК Евангелос Венизелос.

Според информацията в новия кабинет ще бъде следвано съотношението две към едно или двама представители на управляващата Нова демокрация и един от ПАСОК.

Очаква се съставът на правителството да бъде обявен в понеделник или вторник.

По всяка вероятност социалистът Венизелос ще поеме поста на вицепремиер както паралелно с това ще бъде и външен министър.

Досегашният министър на външните работи Димитрис Аврамопулос ще бъде преместен в министерството на отбраната или в министерството на административната реформа.

#Гърция #Кабинет #Андонис Самарас #Евангелос Венизелос #Фотис Кувелис #Димитрис Аврамопулос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници