Мая Манолова: Не може да се съди правителство на три дни

Мая Манолова: Не може да се съди правителство на три дни
Не мога да кажа, че не знаехме колко е чувствително обществото и че след февруари вече не е същото, призна зам.-председателят на парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Не мога да се съглася, че има огромна поредица от грешки. Това правителство започнаха да го притискат от първия ден. Не може да се съди едно правителство, което беше на три дни и не беше предприело никакви стъпки", заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова пред bTV.

"Не мога да кажа, че не знаехме колко е чувствително обществото и че след февруари вече не е същото", каза Манолова по повод протестите, предизвикани от назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

По думите й обаче в сферата на сигурността са необходими бързи резултати.

Според нея, БСП се е изложила не само с решението, но и с начина, по който то е взето.

За назначаването на Иван Иванов за заместник-министър на вътрешните работи, който беше уволнен за два часа, Манолова каза: „Когато е бил на 20 години, той е бил служител на застрахователна компания, свръзана със СИК".

Тя посочи, че и бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов идва от СИК.

"Човек, който беше начело на СИК, който има връзки с хора като Пашата, това вас не ви ли притесняваше 10 години", попита Манолова, цитирана от „Стандарт".

"Този младеж го отнесе просто", коментира зам.-председателят на парламента и добави, че вероятно Иванов ще подаде оставка, след като излезе от болница.

Манолова изказа мнението, че президентът Росен Плевнелиев е бил изключително неподготвен за заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Тя изтъкна, че не е имало предварителни разговори, не е имало проект за документ, който да бъде приет, нито медиатор, който да посредничи между партиите.

"За мен за никого не беше изненада какво се случи на този съвет", каза Манолова. По думите й поведението на Волен Сидеров е било „безобразно".

#Мая Манолова #Делян Пеевски #Бойко Борисов #Волен Сидеров #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"