Протестиращи хвърлиха сурови яйца по централата на ДПС в София

Протестиращи хвърлиха сурови яйца по централата на ДПС в София
A A+ A++ A

Протестиращите в София скандираха „Долу ДПС” и „Мафия” пред централата на ДПС тази вечер, съобщи агенция Фокус. Един от тях хвърли яйца по сградата, а една пластмасова бутилка премина над главите на органите на реда, които пазеха централата. Не стана необходима намеса на органите на реда. После множеството се насочи към Министерски съвет.

Нямаше данни за безредици и задържани. Протестът премина спокойно и без напрежение. От СДВР не се ангажираха с информация за броя на протестиращите.
От МВР съобщиха, че от днес нататък при охраната на масови прояви на „първа линия” ще бъдат разположени служители, облечени със светлоотразителни жилетки с надпис „Антиконфликт полиция”. Това е нов подход, който се въвежда по инициатива на ръководството на СДВР. Целта е униформените служители ясно да заявят пред гражданите желанието за толерантност и овладяване на напрежението при провеждането на масови прояви и за диалог с гражданите. 

Следващата стъпка ще бъде и въвеждането на полицейски екипи, на чиито светлоотразителни жилетки ще се чете надписът „Полиция - Диалог екип”. Тяхната задача ще бъде да водят диалог с различни групи протестиращи, организатори и граждани по време на протестни митинги и шествия.

Протести се проведоха и в други градове на страната, сред които Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и Сливен.

#протест #София #Орешарски #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници