Полиция спря протестиращите да стигнат до НДК

Полиция спря протестиращите да стигнат до НДК
Снимка: @orleff #ДАНСwithme, Фейсбук
A A+ A++ A

Полиция попречи на протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски да минат в непосредствена близост до сградата на НДК, предаде агенция „Фокус”. Част от недоволните граждани освиркаха органите на реда заради това. Около сградата има поставени и метални ограждения. В НДК днес и утре се провежда форум на Партията на европейските социалисти. Поради това са въведени граничения на движението в района на НДК. След това шествието продължи в посока бул. „Витоша” към централата на БСП на "Позитано" 20. Протестът протича мирно, без напрежение.

След това стигнаха до централата на БСП. Те носеха български национални знамена, скандираха „Оставка” и „Червени боклуци” пред централата и я освиркаха. Пред сградата имаше жива верига от полицаи. Две метални кенчета и един камък са били хвърлени сградата на Позитано” 20, съобщи „Фокус”. Чул се е и гръм от бомбичка наблизо. Видимо няма щети по сградата, нито пострадали. Имаше и запалени факли.

"Победи мафията с усмивка", скандираха хората, предаде Дартс нюз. Хитовият плакат днес е "Сър Алекс Фъргюсън - премиер. Само той може да се оправи с червените дяволи", а на обратната страна надписът е - "Правя катарзиси по домовете". Лозунгът беше приет с аплодисменти от минаващите покрай него хора.

После протестиращите започнаха да се изтеглят в посока централата на ДПС.

Протестът започна, както обикновено, в 18,30 ч на Ларгото пред Министерски съвет. Близо час множеството скандираше "Оставка" и други лозунги. От СДВР този път не се ангажираха с информация за броя на протестиращите в столицата. Поради разделянето на участниците в протеста на няколко лъча и това, че някои граждани се присъединяват и се разотиват, от СДВР посочиха, че не могат да се ангажират с конкретната бройка на протестиращите.

В началото на протеста по диагонал между Партийния дом и президентството в редица се наредиха полицаи със зелени светлоотразителни жилетки, на които е написано "Антиконфликт". Момче застана до тях с плакат, който гласи "Полицията е с нас, преговаряме с армията", добавя Дартс нюз.

След като протестираха пред Министерски съвет, протестиращите преминаха покрай Народното събрание, но не се спряха там, а продължиха към Орлов мост, информира Фокус. Там те събираха в голяма кутия предложения за промени в Изборния кодекс. На пътното платно бе разпънат голям плакат, на който пише „Проблемът не е в хората, а в системата”, както и други по-малки: „Тук е Народното събрание”. Хората пускат в кутията предложенията си за промяна в Изборния кодекс.

На Моста на влюбените под НДК протестното шествие премина със скандирания, барабани и силни силни освирквания. От терасите на жилищните сгради по бул. „Евлоги Георгиев” хора ръкопляскаха на протестното шествие. На самия Мост на влюбените се бяха събрали множество хора, които развяваха знамена. 
Към 22 ч нямаше информация за задържани и инциденти по време на протеста.

#протест #правителство #Орешарски #оставка #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници