Станишев: От Европейския социален фонд 75 млн. евро ще са за младежка заетост

Станишев: От  Европейския социален фонд 75 млн. евро ще са за младежка заетост
Станишев обяви, че 75 млн. евро ще са използвани за младежка заетост в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Бездействията, бавните действия на европейските институции и националните правителства водят до голямо разочарование сред младежите. Именно затова ПЕС преди 1 година започна тази общоевропейска кампания. За въвеждане на младежка гаранция и финансирането на този инструмент - първо работно место с европейски средства", посочи президентът на ПЕС Сергей Станишев на брифинг по време на срещата в петък на ПЕС Жени в София. Това съобщи "24 часа".

Според него в резултат на тази кампания и с подкрепата на министър председателите издигнати от социалистически партии е било взето решение на Европейския съвет и са отделени 6 млрд. евро за програми за младежка заетост в цяла Европа и най-вече в регионите, в които младежката безработица е най-висока.

„За съжаление цяла България е един от тези региони, с младежка безработица по-висока от средната близо 2 пъти", посочи президентът на ПЕС. В рамките на тези средства чрез Европейският социален фонд 75 млн. евро ще бъдат използвани за програми за младежка заетост в България, за да могат младите хора да имат шанс, да имат доходи, да имат бъдеще в икономическата среда. Но ПЕС няма да престане да оказва натиск и да продължава тази кампания, обясни още Станишев.

#Сергей Станишев #ПЕС #София #Европа #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници