Янаки Стоилов: Протестирайте, но не блокирайте обществения живот

Янаки Стоилов: Протестирайте, но не блокирайте обществения живот
ГЕРБ продължава всячески да препятства усилията за стабилизиране на институциите и излизане от кризата, заяви Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От Коалиция за България се отнасяме с разбиране към недоволството на българските граждани. Разбираме, че правото на публично изразяване на мнение, свободните демонстрации са върховно право, но призоваваме тези прояви да се упражняват мирно, без провокации и посегателства срещу сгради на политически партии, заяви депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов, който прочете декларация от името на парламентарната група.

Стоилов призова да не се допуска блокиране на обществения живот.

„Обръщаме се към българските граждани да бъдат отговорни и свободни в изразяване на своята воля. Органите на властта да осигуряват реда и защитата на правата на гражданите. Необходимо е управление и граждански прояви на светло, а не на тъмно. Да не се използват протестите за цели, които могат да ги опорочат“, каза Стоилов, цитиран от „24 часа“.

„Февруарските протести започнаха спонтанно, но когато проявите намалиха своята численост, придобиха екстремни форми и блокиране на институциите. Това не бива да се повтаря. Мнозинството български граждани имат интерес от промяна на характера на властта, упражняван през последните две десетилетия. Българският бизнес също има нужда да започне по-активно да работи“, заяви депутатът.

„ГЕРБ продължава всячески да препятства усилията за стабилизиране на институциите и излизане от кризата. Пореден пример на тази линия е поведението на лидера на партията на заседанието на КСНС“, каза още Стоилов.

В изявлението се казва още:

„Изискваме от правителството до средата на юли да предостави публична информация за държавните пари на дружества и ведомства - в кои банки се намират, в какъв размер и при какви условия; за обществените средства - държавни и европейски - кои медии, колко и при какви условия са ползвали такива средства през последната година и половина“.

Стоилов подчерта, че изискват от Министерството на финансите да поиска информация за лица и фирми, които разполагат с капитали и средства в офшорни зони.

#Янаки Стоилов #БСП #ГЕРБ #Коалиция за България #протест #КСНС #Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници