Принц Едуард ще се качи на Витоша

Принц Едуард ще се качи на Витоша
Графът и графинята на Уесекс. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Принц Едуард, най-малкият син на британската кралица Елизабет II, идва в България. Той и съпругата му принцеса Софи ще кацнат на летище София в неделя, съобщи вчера британският посланик Джонатан Алън, цитиран от в. „24 часа“.

Знатните особи са поканени от президента Плевнелиев. Те се интересуват как върви програмата за деинституционализация на домовете за деца и юноши. Идеята на тази програма е да се ликвидират домовете, като питомците им се изведат в нова социална среда, близка до семейната. Аристократите ще се срещнат с представители на неправителствени организации, с родители, консултанти и здравни специалисти.

Графът и графинята на Уесекс – такива са официалните титли на Софи и Едуард, ще разгледат стаята на майката и бебето в Първа АГ болница „Св. София“.

Това е специална уютно обзаведена стая, в която майките имат възможност да премислят, ако са решили да изоставят новороденото си. Стаята е създадена в партньорство с Фондация „За нашите деца“. Кралското семейство ще се срещнат с майка, на която фондацията е помогнала да вземе най-правилното решение за своето дете.

Височайшата двойка ще отиде и на Витоша. Там ще участва в увеселение, организирано от младежи от местния клон на МНХЕ.

#принц Едуард

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници