Орешарски: Ще продължа да правя усилия за нормализиране на ситуацията в България

Орешарски: Ще продължа да правя усилия за нормализиране на ситуацията в България
Той посочи, че е подчертал пред Барозу и големия интерес, с който България гледа предстоящия Европейски съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Уверих президента Барозу, че аз ще продължа да правя усилия за нормализиране на политическата и обществената ситуация, което е предпоставка и за успешното изпълнение на всички други цели на кабинета от социално икономическата сфера“, заяви премиерът Пламен Орешарски на пресконференция в Брюксел, съобщава БГНЕС.

Благодарих за топлия прием, запознах го със ситуацията в България в момента както от политическа, така и от социално-икономическа гледна точка“, добави Орешарски.

Той посочи, че е подчертал пред президента на Европейската комисия и големия интерес, с който България гледа предстоящия Европейски съвет.

„Уверих го, че гледаме много сериозно на препоръките на ЕК от семестъра и преобладаващата част от тях са елемент от нашите приоритети за управление. Ще положим усилия да се придвижим, максимално следвайки тези препоръки“, добави Орешарски.

Той каза, че Барозу го е посъветвал във връзка със ситуацията в България.

„Ние ще продължим да работим за доверието на нашите партньори от общността. Никога не съм бил привърженик да определям конкретно срокове, които не зависят само от едната страна. Когато ме питаха кога ще влезем в еврозоната, отговарях по същия начин: ние работим, а с партньорите ще се разберем кога ще стане това“, коментира премиерът.

„Когато страната се присъединяваше към ЕС, доверието на европейските институции беше необичайно високо в сравнение с други страни членки. Радвам се, че тази подкрепа се запазва и сега, макар и на малко по-ниски равнища. В българското общество има недоверие към местното лидерство. Това не е нов феномен, той съществува в последните десетилетия“, подчерта Орешарски.

#Пламен Орешарски #Жозе Барозу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите