Нов протест срещу Орешарски в Брюксел преди срещата с Барозу

Нов протест срещу Орешарски в Брюксел преди срещата с Барозу
Нов протест преди срещата на Орешарски с Барозу. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов протест организираха българите, които живеят в Бюрксел, преди срещата на премиера Пламен Орешарски с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу. Още в 9 сутринта протестиращите бяха с плакати на български, английски и френски с надписи: „Мафия“, „Г-н Барозу, не вярвайте на това, което ви казват!“, „Срам за ЕС – Орешарски“. Протестираме не само срещу това правителство, но и срещу политиката през последните десет години, категорични бяха българите, съобщи „Стандарт нюз“.

„Дошъл съм рано сутринта от Гент, който е на 50 км от Бюрксел, за да изкажа позицията си“, обясни Николай Делчев.

„Разочарованието ми дойде от предизборната кампания, когато близо 20 000 българско население в Гент бе организирано да гласува. Срещу всеки вот се правеха списъци и раздаваха по 50 евро“, обясни той.

„Мислехме си, че това се случва само в България, опитахме да избягаме от него, но то ни настигна. Искаме промяна на изборния кодекс, която да позволи независими кандидати да влязат в парламента“, обясни Георги Георгиев. Според него представителите на политическите сили са изчерпали възможностите си и на България й трябват нови лица, които да променят страната.

#Пламен Орешарски #Брюксел #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите