Волен „си иска парите“ от независимите депутати

Волен „си иска парите“ от независимите депутати
A A+ A++ A

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров отново подхвана темата за депутатите, напуснали своите парламентарни групи, и за „кражбата на субсиидии“.

„В политиката като цяло трябва да има уважение, което може да бъде само на базата на коректност“, каза Волен Сидеров по време на днешния парламентарен контрол, предаде агенция „Фокус“.

„В парламента в момента има 24 души независими депутати – едно понятие, с което се спекулира. По Конституция независим е този, който влиза, кандидатствайки като независим. Спомням си само един-единствен случай – Гиньо Ганев. В днешно време всеки един български гражданин може да кандидатства за депутат. 19 души от тези депутати са заявили принадлежност към ГЕРБ чрез декларация“, каза Сидеров.

„Какво означава това – ние с моите колеги си блъскаме главите. Аз принадлежа към партия ГЕРБ – това за мен е юридическа загадка“, заяви Волен Сидеров.

„Тези 19 човека фактически получават отнетата от партия „Атака“ субсидия в рамките на 438 000 лева за изминалата 2011 г.“, каза Сидеров и подчерта, че се очаква тази сума да нарасне на два милиона лева тази година „тоест половината от субсидията на партия „Атака“.

„Ще водим дела, въпросът е, че в момента вие трябва да се чувствате некомфортно, отнемайки пари от други партии. Аз не мога да разбера – добре ли се чувствате да отнемете пари на „Атака“ и да ги отнемете от тези депутати? Аз ви казвам като съвет – тези хора, които ги вземат, не са надеждни. Те ще почнат да ви извиват ръцете. По-добре, моят съвет е, откажете се от тези пари, те не са ваши. Върнете ги там, откъдето сте ги взели, и ще има уважение. В политиката като цяло трябва да има едно уважение, което може да бъде само на базата на коректност“, допълни Сидеров.

„Това, което може да се направи и което е обективно, е ние един към друг да имаме уважение. Иначе партиите трябва да се обръщат към бизнеса, към сивата икономика, към черната икономика“, каза още той.

#ГЕРБ #субсидии #независими депутати #„Атака“ #лидер #Сидеров #Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"