Мениджъри на АББ от цял свят се срещат в Пловдив

Мениджъри на АББ от цял свят се срещат в Пловдив
A A+ A++ A

Над 30 мениджъри в областта на ниското напрежение ще обсъдят бъдещия ръст на производството

АББ България е домакин на международна корпоративна среща в Раковски, област Пловдив, между 18 и 21 юни. Участниците са топ регионални и национални мениджъри в областта на ниското напрежение и пристигат от страни като Швейцария, Китай, САЩ, Франция, Германия, Италия и др.

Събитието се организира за първи път в България и има за цел да събере на едно място ръководителите в областта, които да обсъдят възможностите за бъдещ растеж на продукцията на ниско напрежение.

„Щастливи сме да бъдем домакини на тази важна среща в България. Това е знак на признание за способностите на AББ в страната", коментира Екехард Нойрайтер, регионален мениджър продукти ниско напрежение за Румъния и България.

Срещата се провежда в производствената база на АББ в Раковски, в която концернът е инвестирал 20 млн. долара. Заводът, който е построен на обща площ от 35 хил. кв. метра, обхваща около 20 хил. кв. м производствена зона и в него работят над 800 души.

АББ в България бе удостоена с наградите „Инвеститор на годината 2009 г." на Българската агенция за инвестиции и „Награда на германската икономика в България 2010 г." на Германско-българската индустриално-търговска камара за продължаващите инвестиции на компанията в страната.

Вторият завод на АББ в Раковски, който ще доставя продукти с ниско и средно напрежение, в момента е в процес на изграждане и по план трябва да бъде завършен през септември 2013 г. Когато влезе в експлоатация, ще се отворят около 600 работни позиции.

АББ оперира в България с централа в София и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ се намират в Петрич – завод за продукти с ниско напрежение, в Севлиево – за продукти с високо напрежение и трансформатори, и в Раковски – за продукти с ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизна станция за турбокомпресори във Варна, както и Център по счетоводство и човешки ресурси в Раковски. АББ има над 1300 служители в България.

АББ (www.abb.com) е лидер в технологиите за производство на енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Концернът АББ има свои компании в над 100 страни в света и повече от 145 хил. служители.

#АББ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници