Драгомир Стойнев: Има срив в икономиката

Драгомир Стойнев: Има срив в икономиката
Стойнев сподели, че за да направи реформи, първо трябва да спаси това, което е заварил. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има срив в българската икономика, защото решенията в сферата са вземани на парче и няма планиране в интерес на държавата и обществото, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев, съобщава „Стандарт“.

Стойнев обясни, че за подобряване на икономиката са нужни решения, които до момента не са направени заради липса на политическа смелост.

Виновните отново не са в залата и бягат от отговорност“, каза министърът, намеквайки за отсъствието на ПП ГЕРБ от заседанието.

Министърът посочи, че за първите пет месеца на годината производството на електроенергия е намаляло с 20%, потреблението - с 10%, а износът - с 60%.

„Сега съотношението на потреблението между гражданите и бизнеса е 70 към 30“, отбеляза Стойнев.

„Наложи се смяна на ръководството на Българския енергиен холдинг, тъй като председателят на холдинга г-н Андонов подаде оставка, тъй като му бе отнет достъп до секретна информация", обясни Драгомир Стойнев в парламента.

Той обясни, че освободеният вчера Михаил Андонов не може да посещава важни за страната ни обекти.

„Поради тази причина взех решение да бъде сменен целият борд на Българския енергиен холдинг“, обясни министърът.

Има досъдебно производство и трябва да бъде спазен закона, каза министърът и уточни, че „когато има досъдебно производство, му се отнема достъпът до секретна информация“.

Стойнев сподели, че за да направи реформи, първо трябва да спаси това, което е заварил. Той обясни, че мерките, които ще вземе за спасяване на икономиката и енергетиката, са наистина спешни.

„Ще създадем и повече работни места“, уточни Стойнев.

„Без подкрепата на парламента няма как това да се случи“, допълни той и увери, че ако прави голяма реформа, тя ще бъде представена на широката общественост.

Икономиката трябва да заработи, за да влезе свеж ресурс, да има работа за миньорите и отпушване на износа, коментира още министърът.

#Драгомир Стойнев #икономика #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници