Бивш шеф на "Напоителни системи" влиза в затвора за блудство

Бивш шеф на "Напоителни системи" влиза в затвора за блудство
A A+ A++ A

4 години и 6 месеца ефективна присъда получи ексшефа на "Напоителни системи" в Пазарджик Ангел Даскалов. Съдът призна Даскалов за виновен по обвинение за блудство с три жени и опит за изнасилване на две жени, които са били негови подчинени.Определено е да излежи присъдата при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип за изтърпяване на общото наказание от 3 години и увеличеното на основание чл. 24 от НК наказание от още година и половина, съобщи "Стандарт".

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Пазарджик. 

При опитите за изнасилване и при блуствените действия с подчинените му служителки Ангел Даскалов е използвал сила и положение на зависимост. Според обвинението, в качеството си на директор, той е привиквал жените в кабинета си и ги е заплашвал с уволнения, ако не откликнат на желанията му. Пред подчинените си е твърдял, че ако бъдат уволнени, ще бъдат трайно безработни, тъй като самият той ще се погрижи да не бъдат назначени на друго работно място.

Разследването срещу Даскалов започна в края на миналата година, след като четири служителки от „Напоителни системи" подадоха жалби в полицията. Тогава той определи обвиненията като клевета. След произнасянето на присъдата, Ангел Даскалов коментира, че това е нечувано и невъзможно. Според обвинението обаче, присъдата е справедлива. Адвокатите на Ангел Даскалов обявиха, че ще обжалват пред Окръжния съд в Пазарджик.

#Ангел Даскалов #"Напоителни системи"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници