Вернер Хофман: Не отговарят на истината твърденията за президента Росен Плевнелиев и "Линднер България" ООД

Вернер Хофман: Не отговарят на истината твърденията за президента Росен Плевнелиев и "Линднер България" ООД
Снимка: агенция „Фокус“
A A+ A++ A

Не отговарят на истината изнесените твърдения за президента Росен Плевнелиев и „Линднер България“ ООД. Това се посочва в изявление на Вернер Хофман, управител на „Линднер България“ ООД, изпратено до агенция „Фокус“.

„Съвместната работа на г-н Плевнелиев с „Линднер“ в България и в Германия, продължила почти 20 години, винаги е била основана на висока степен взаимно доверие, професионализъм и успешно бизнес партньорство. Под негово ръководство дружеството постигна високи икономически резултати, а отношенията ни бяха прекратени поради желанието му да се занимава с политика“, се казва в изявлението.

„Репутацията на „Линднер“ в България е изградена на база реализираните мащабни инвестиции в два големи проекта в областта на недвижимите имоти: Бизнес парк София и Резиденшъл парк София. „Линднер“ е първият инвеститор в България, получил Сертификат Инвеститор клас А, създал до момента хиляди работни места. Фирма „Линднер“ е международна публична компания с 50-годишна история, която оперира в десетки страни, по целия свят. Доброто име на фирмата, част от която е бил г-н Плевнелиев, е от ключово значение за нашия успех. Ние не бихме искали то да бъде замесвано в каквито и да е неверни твърдения или действия, уронващи престижа на компанията“, завършва изявлението.

#президент #Линднер #изявление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници