Георги Гергов: Новият областен управител не е номинация на БСП – Пловдив

Георги Гергов: Новият областен управител не е номинация на БСП – Пловдив
A A+ A++ A

Ясно се знаеше, че номинациите на областните управители ще бъдат обсъждани между политическите партии. Сега изведнъж излезе, че премиерът е виновен за всичко. Това каза в интервю за агенция „Фокус“ областният председател на БСП - Пловдив, Георги Гергов. Областният съвет на БСП в Пловдив е изпратил декларация на лидера на партията Сергей Станишев за избора на нов областен управител. Декларацията е била приета вчера от ръководството на областния съвет на партията.

На въпрос дали има предложения за нов областен управител на Пловдив, той заяви: „Никой не ме е питал, за да имам предложения, ние сме дали нашите предложения още преди един месец. Извадили сме едни пет имена и сме ги дали на председателския съвет, но никой не ни е питал“. 

„Тази номинация за областен управител бе посочена от националното ръководство. Не знам дали е от премиера Пламен Орешарски, дали е от председателя на БСП Сергей Станишев или е от ДПС. Те да си носят отговорността. Това не е номинация на БСП – Пловдив, не е експертна номинация, някои хора затъват в лъжи и това ще им изиграе лоша шега“, заяви Гергов.

„Има позиция на членовете на партията от низините до върха в област Пловдив, които ясно ми показват, че Венци Каймаканов не е техният човек и те искат областният управител да е от Пловдив. Това съм го поставил на премиера Пламен Орешарски, на Сергей Станишев и на Централното ръководство. Нямам намерение да се карам с никого от тях, но това е искането на хората и аз няма как да го скрия или да го замажа. Нямам нищо против Венци Каймаканов и съм го казвал десет пъти вече, но той не е нашият човек, и ние не можем да застанем зад него. Ние не можем да участваме в управлението на областта, няма да излъчим главен секретар, заместник областен управител“, добави Гергов.

#БСП #Пловдив #областен управител #номинация #Георги Гергов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници