Световните медии за протестите в България

Световните медии за протестите в България
A A+ A++ A

Франс 24: Хиляди българи поискаха оставката на премиера Орешарски

В понеделник хиляди българи взеха участие в протестите, с които демонстрантите искат оставката на премиера Пламен Орешарски, след като политически гаф предизвика обществения гняв. Седем демонстранти и депутат от националистическата партия „Атака“ бяха ранени, след като камъни и бутилки полетяха между протестиращите и националистите малко след полунощ. Един демонстрант бе арестуван, а огромен брой полицаи и жандармеристи бяха разположени пред централата на „Атака“.

„Монд“: Четвърти ден протести в София

В понеделник хиляди българи поискаха оставката на премиера Пламен Орешарски в рамките на продължаващите четвърти ден протести в София.Над 7000 души се събраха в столицата на България, скандирайки „Оставка“ и „Червени боклуци“. Събралите се пред сградата на правителството блокираха движението по големите пътни артерии в града.

ИТАР-ТАСС: Жандармерията не успя да предотврати сблъсъците

Седем демонстранти и един депутат от ултранационалистическата партия „Атака“ бяха леко ранени при сблъсъците, които възникнаха между протестиращите и националистите. Един човек е арестуван в рамките на овладяването на насилието от страна на полицията. Участници в антиправителствен митинг в столицата на България влязоха в конфликт с активисти на партия „Атака“. В резултат на кратък сблъсък край централата на партията са пострадали двама души. Протестиращите обиколиха централите на всички партии, представени в парламента, спирайки се пред всяка, за да изразят своето недоволство. Поддръжниците на „Атака“ предварително се бяха събрали край своята централа и заявиха, че няма да допуснат демонстрантите. Силите на жандармерията не успяха да предотвратят сблъсъците.

„Первий канал“: Протестиращите не се разотиват

Хиляди хора излязоха на улиците на София и другите български градове с искане за оставката на неотдавна избраното правителство. Първоначално поводът за провеждането на акциите беше назначаването за ръководител на националната служба на безопасност скандално известния политик и медиен магнат Делян Пеевски. Правителството се отказа от кандидатурата, но протестиращите не се разотиват по домовете си. „Никога не съм виждал толкова съотечественици, обединени от обща цел. Ние не възнамеряваме да търпим повече тези партии, които не работят за благото на народа. Ще протестираме, докато получим своето“, заявява един от демонстрантите.

„Евронюз“: Центърът на София остана затворен заради протестите

Около седем хиляди души се събраха в София пред сградата на Народното събрание на митинг срещу правителството на България в понеделник. За четвърти пореден ден участниците в протеста настояваха за оставката на премиера Пламен Орешарски и всички министри. „Ние не сме тук, за да върнем ГЕРБ на власт. Ние сме тук, за да не дадем държавата в ръцете на олигарсите“, гласи надпис на един от плакатите. Протестиращите скандираха „мафия“ и „оставка“. Центърът на българската столица бе напълно затворен за автомобилен транспорт. Протести имаше още в Пловдив и Варна.

(По агенция „Фокус”)

#протест Орешарски #София #медии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от България: поглед отвън
Последно от България: поглед отвън

Всички новини от България: поглед отвън »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"