Повече слухове и снимки насочват към устройство на Nokia с над 5"екран

Повече слухове и снимки насочват към устройство на Nokia с над 5"екран
A A+ A++ A

През последните дни в интернет се появиха кадри на метални панели за устройство на Nokia, за които се твърди, че са от модела Nokia EOS, който очакваме да бъде представен в началото на юли. Междувременно онлайн изтекоха нови снимки, които показват повече бройки от панелите, което подсказва за по-масово производство на устройството и оборва тезата, че става дума за прототип с различен материал на корпуса. Освен това и размерите на отвора за камерата са много по-малки, което повдига някои въпроси. Например дали не става дума за устройство, което ще има една от иновативните камери на Pelican Imaging, в които Nokia инвестира наскоро.

Другата теза е, че на снимките се вижда корпусът на един от очакваните таблефони на Nokia - устройства с диагонал на екрана над 5". Такива слухове вече се появиха онлайн, а освен това бяха потвърдени и от Financial Times. Според сайта Nokiapoweruser едно от големите устройства ще е с диагонал на екрана между 5,5" и 6" и ще е с камера, подобна на тази в Lumia 925. Премиерата му може да е през септември или октомври. Второ подобно устройство може да се появи през февруари следващата година и ще разполага с камера с по-висока резолюция, която ще е създадена по технологията на Pelican Imaging.

Сайтът пише още, че Nokia работи по евтин модел с Windows Phone, който ще представи септември или октомври. Той би трябвало да има дизайн, подобен на този в Lumia 720 и да разполага с 4.7" WXGA AMOLED дисплей и 8MP камера с оптика Carl Zeiss и максимална бленда F/1.9, но без система за оптична стабилизация. Твърди се, че цената му ще е много агресивна и ще е насочено към замяната на серията Lumia 82Х и като конкуренция на очаквания евтин iPhone. Междувременно се появиха и снимки на кръгли метални детайли, които би трябвало да покриват камерата на Nokia EOS. Те потвърждават резолюцията на сензора от 41МР.

http://www.nokiapoweruser.com/?p=12213
http://www.wpcentral.com/aluminum-nokia-eos-41mp-more-just-prototype-already-being-mass-produced
http://www.engadget.com/2013/06/14/nokia-eos-41mp-camera-leak/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници