Скоро ще видим Samsung Galaxy S4 и LG Optimus G2 с процесор Snapdragon 800

Скоро ще видим Samsung Galaxy S4 и LG Optimus G2 с процесор Snapdragon 800
A A+ A++ A

Корейският оператор SK Telecom обяви, че възнамерява първи да предложи мобилни услуги, базирани на технологията LTE Advanced, и заедно с това станаха известни детайли за първите устройства, които ще поддържат по-бързите скорости за трансфер на данни. Според корейското издание ETNews те ще са на пазара през август или септември и ще дойдат от Samsung и LG.

По-интересното е, че ще използват процесори Qualcomm Snapdragon 800, които поддържат LTE Advanced, и теоретично ще могат да изтеглят информация при скорост 300 мегабита в секунда и да изпращат при 50 мегабита в секунда. От Reuters потвърдиха информацията, като допълват, че Samsung ще пусне версия на Galaxy S4 с поддръжка за технологията, но не уточняват модела на процесора, а само посочват, че ще е от Qualcomm. Пишат обаче, че този вариант на смартфона ще се появи в източната страна най-рано този месец.

Цитира се и шефът на мобилното подразделение на Samsung, който заявява, че се водят преговори и с международни оператори за предлагане на модела. Става ясно и че той ще е малко по-скъп от Galaxy S4. Най-вероятно устройството на LG с LTE Advanced ще бъде Optimus G2.

http://english.etnews.com/communication/2783898_1300.html
http://www.reuters.com/article/2013/06/17/us-samsung-shin-idUSBRE95G05I20130617

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници