Министър Стойнев: Енергетиката е пред срив – или потъваме, или изплуваме заедно

Министър Стойнев: Енергетиката е пред срив – или потъваме, или изплуваме заедно
Щом премиерът Орешарски е казал, че има възможност цената на тока да падне с 5% от началото на юли или август тази година, значи има такива разчети и това може да се случи. Това заяви икономическият министър Драгомир Стойнев. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Щом премиерът Орешарски е казал, че има възможност цената на тока да падне с 5% от началото на юли или август тази година, значи има такива разчети и това може да се случи. Това заяви икономическият министър Драгомир Стойнев, преди да се направи първата копка на строителството на Икономическа зона „София - Божурище“, предаде БГНЕС.

По-рано днес премиерът Пламен Орешарски каза, че предстои среща с експерти от енергетиката, на която ще бъде обсъдено „поне от 1 август да свалим цената на тока. Вероятно няма да е с много – най-вероятно с около 5%“.

Системата в енергетиката е пред срив – или ще се направят нужните отстъпки, или всички потъваме заедно. Тоест потъваме заедно, или изплуваме заедно, заяви Стойнев. С ТЕЦ-овете „Марица 1 и 3“ са подписани договори, но ние не можем за няколко дни да ги променим, защото това нарушава бизнес климата в страната.

Вече започнахме разговори с производителите на електроенергия в страната за необходимостта да направят крачка назад, потвърди той. Евентуално след това всички заедно ще направим три крачки напред. За това разчитаме на този ползотворен диалог на всички производители на електрическа енергия, за да се предприемат краткосрочни действия с цел икономиката отново да заработи, каза министър Стойнев.

Икономическият министър очаква и съвсем скоро законовите промени в закона за енергетиката.

#Драгомир Стойнев #енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници