Плевнелиев даде началото на Икономическа зона София - Божурище

Плевнелиев даде началото на Икономическа зона София - Божурище
Росен Плевнелиев даде началото на Икономическа зона София - Божурище. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев участва в официалната церемония, с която ще бъде поставено началото на изграждането на проекта Икономическа зона София - Божурище.Държавният глава ще даде старт на първата инвестиция в новата икономическа зона на германска компания, която ще изгради ново предприятие и център за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили, предаде "Стандарт".

Участие в церемонията ще вземат министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на Община Божурище Аспарух Аспарухов и изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони" Валери Андреев.

"Имаме партньорство с инвеститор, който подходи много внимателно, и избра България" е заявил Росен Плевнелиев на първата копка на проекта, предаде Фокус.

"В политиката, ако има последователност, нещата ще се случват. Индустриалният парк ще разкрие нови работни места", каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Икономическата зона София – Божурище е проект на „Национална компания индустриални зони". Началото му е поставено през септември 2010 г. , когато дружеството закупи терен от 1 914 000 кв. м от община Божурище. Това е най-големият проект за нова икономическа зона в България през последните години. Стойността на инвестицията е 42.5 млн. лева.

Първата инвестиция в рамките на Икономическата зона София – Божурище е на германската компания „Бер-Хелла Термоконтрол", която ще изгради там ново предприятие и развоен център за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Преди месец дружеството получи за него сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции.

#Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници