Бойко реже отпуските на чиновниците

Бойко реже отпуските на чиновниците
Премиерът Бойко Борисов предлага да бъде намален годишният отпуск, ползван от държавната администрация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов предлага да бъде намален годишният отпуск, ползван от държавната администрация, като идеята ще бъде обсъдена от Националния съвет за тристранно сътрудничество след 10 дни.

„Десетки хиляди дни от отпуска се събират, не се ползват от хората. В частния сектор има 20 дни. Един човек с два месеца платен отпуск, ако е музикант, той забравя да свири“, смята Борисов, цитиран от БНР.

Така според премиера ще се ограничи практиката да се плащат натрупани отпуски при напускане на работа.

„Скоро при Трайков една служителка имаше 280 дни отпуска. Тя, ако тръгне да си ги ползва, ще забрави къде й е работното място. Могат да преместят министерството през това време, няма да може да го намери“, каза министър-председателят.

„Докато управлява ГЕРБ, ще бъде запазен бюджетен дефицит от 3%“, каза още премиерът и посочи земеделието като перспективен сектор за развитие в бъдеще.

„В света петрол ще намерим, енергия ще намерим, храна обаче все по-трудно ще се намира. А България в това отношение – Господ, да сме благодарни, дал много. И прекрасна природа, и четири сезона, и възможност и за земеделие, и за скотовъдство, и за изготвяне на полуфабрикати, които след това лесно се транспортират“, добави Борисов.

#ГЕРБ #министър на икономиката енергетиката и туризма #Трайчо Трайков #държавни служители #отпуск #отпуски #премиер #Борисов #Бойко Борисов #дефицит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »