Атанас Мерджанов: Шефът на ДАНС трябва да е външен човек

Атанас Мерджанов: Шефът на ДАНС трябва да е външен човек
Съжалявам, че не проведохме по-задълбочена дискусия, за да потърсим по-подходящ вариант за председател на ДАНС, призна Атанас Мерджанов..
A A+ A++ A

ДАНС трябва да се ръководи от външен човек, с решимост да се справи с проблемите, заяви Атанас Мерджанов, депутат от Коалиция за България.

"БСП продължава да има основание да смята, че ДАНС трябва да бъде оглавена от външен човек, който не е оплетен в различните схеми. „Сектор „Сигурност" е достатъчно занемарен през последните години. Членовете на БСП не са пионки, съобразиха се с предложението на премиера Орешарски, който за месец е имал възможност да се запознае със състоянието на службите и е сравнил кандидатурата на Делян Пеевски с останалите кандидатури. Въз основа на информацията, с която се разполага, той е трябвало да избере между няколко кандидатури," обясни Атанас Мерджанов пред Би Ти Ви.

Депутатът обясни, че имената на останалите кандидати за председателския пост в ДАНС не са били обявени пред членовете на парламентарната група на извънредното им заседание в петък, вероятно от съображение за прецизност и от определена етика.

Въпреки това той подчерта, че в парламентарната група е проведена „загрижена, сериозна и остра" дискусия в традициите на БСП „да се съобразява с определени правила и норми".

"Съжалявам, че не проведохме по-задълбочена дискусия, за да потърсим по-подходящ вариант за председател на ДАНС",  призна обаче Атанас Мерджанов.

 

#Атанас Мерджанов #Коалиция за България #ДАНС #Делян Пеевски #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници