Нинова: Изборът на шефа на ДАНС не е непрозрачен

Нинова: Изборът на шефа на ДАНС не е непрозрачен
Според Нинова решението за избор на шеф на ДАНС няма да се преразглежда. Снимка: argumenti-bg.com
A A+ A++ A

„Не мисля, че е непрозрачно. Имаше възможност за дискусия. Нашите опоненти не се възползваха от това и напуснаха залата". Това каза в събота сутрин в ефира на Тв 7 депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова по повод избора на новия шеф на ДАНС.

Тя не е съгласна, че кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е била гласувана без обсъждане. Според нея опозицията е можела да участва в обсъжданията, но е предпочела да напусне пленарната зала.

"Загрижени сме от реакцията на хората от вчера, но се нуждаем от време, за да се види какви ще са резултатите от борбата срещу корупцията, контрабандата и икономическите престъпления", заяви Нинова и добави, че "ще се вслушаме в гласа на хората, но засега решението за ръководството на ДАНС няма да бъде преразглеждано".

"Първите стъпки на правителството и парламента бяха в посока на един социален пакет - увеличение за майките, за помощта на първокласниците, разширяване на броя на хората, които очакват енергийни помощи. Сега се заемаме с лицензионните и регистрационни режими, вече имаше срещи с представители на бизнеса с правителството, в Народното събрание сме набелязали 68 текста, които са за преразглеждане, защото пречат на икономическото развитие", обясни Нинова.

"Възстановяваме работата на Тристранния съвет", каза още Нинова.

"Пенсионната възраст няма да се увеличава повече от 1 януари 2014 година", обеща Нинова.

"Не вярвам, че някои от партиите в парламента не би подкрепила увеличаване на доходите и ограничаване на контрабандата", твърди тя.

#Корнелия Нинова #ДАНС #Коалиция за България #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници