Цветан Цветанов: Виждате, че не сме били толкова лоши

Цветан Цветанов: Виждате, че не сме били толкова лоши
На въпрос дали има съмнение, че главният прокурор Сотир Цацаров е назначен с протекцията на Пеевски, Цветанов каза: „Вече нямам съмнение“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Виждате, че не сме били толкова лоши“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента след избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Виждате, че всичко това, което сме правили, сме го правили действително в интерес на държавата, но сега нека видим - как медиите ще отразяват всичко това, което се случва в България“, каза още Цветанов, цитиран от агенция „Фокус“.

На въпрос дали има съмнение, че главният прокурор Сотир Цацаров е назначен с протекцията на Пеевски, Цветанов каза: „Вече нямам съмнение“.

„Само мога да ви кажа, че с това, което се случва в Република България, нашата родина, държава – членка на Европейския съюз, България днес изглежда различно“, каза той.

„В момента мога да кажа, че реално целият сценарий, който беше провокиран през тези близо два месеца, виждате каква мощ... и това са го правили само 2-3-ма човека, а всичките им парламентарни групи само са заложници на тези“, каза Цветанов.

„В създалата се ситуация в България единственият начин, разбира се, освен гражданското общество, е и европейските институции, развитите демокрации в Европа, да наблюдават много внимателно всички тези процеси. Аз ви уверявам, че те ще следят всичко, което се случва, много внимателно“, подчерта Цветанов.

„Прочетохме в медиите, че президентът е отказал визитата си на една изключително важна геостратегическа промяна, която става в целия регион с пускането в експлоатация на този мост. Знаете, че това е реализирано в последните години, от няколко правителства“, каза Цветанов.

Той заяви, че изцяло подкрепя свикването на Консултативен съвет по сигурността, на който ще се дискутира темата за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

„От 10-15 дни се знаеше, че Делян Пеевски ще бъде председател на ДАНС, и това дори се знаеше от партньорите ни, защото в някои от случаите съм го разбирал от тях“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

„Всички български граждани, които смятат, че днес беше потъпкана сигурността на държавата и днес сигурността на държавата преминава в едно лице, или в една групировка, смятам, че всички имаме гражданско задължение и морално право да простестираме“, коментира Цветанов.

На въпрос кой има вина за назначаването на Пеевски Цветанов отговори: „Всички сме допуснали вина с това, че може би сме били доста лекомислени“.

#Цветан Цветанов #Делян Пеевски #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници