Борисов: От високо виждам гафовете на Иванов

Борисов: От високо виждам гафовете на Иванов
Борисов е категоричен, че в ГЕРБ лобита няма. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От най-високата камбанария на ГЕРБ виждам, че Андрей Иванов създава напрежение, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Аз, от най-високата камбанария на ГЕРБ, виждам, че Андрей Иванов създава напрежение. Дали има слухове, дали няма, явно той не съумява да се защити така, както трябва. Аз нямам време да се занимавам с кой какво казал, какво рекъл“, коментира Борисов пред БНТ оставката на Андрей Иванов като председател на СОС.

„Ние приключихме с Андрей Иванов, вие сега започвате“, обърна се Борисов към журналистите в студиото.

Той обясни, че му предстоят доизграждане на цялото метро в София, южната дъга, две естакади в столицата, завода за отпадъци и подчерта, че няма време да се занимава със слухове.

„В останалите градове промените са направени поради същото, управляващите на общинските съвети не са носели обществен имидж. В ГЕРБ, за разлика от другите партии, ние се вслушваме в ропота на гражданите“, посочи премиерът.

Според него Андрей Иванов е набеден за скандала със „Софийска вода“. По думите му пари наистина са платени на един бизнесмен за политическа подкрепа, да консултира фирмата.

„Но ние нямаме нищо общо с фирмата. Който е обещал да вдигне цената на водата, да отиде сега да я оправи. Това не е работа на Андрей Иванов, той беше набеден“, уточни Борисов.

„Тази спекулация съм я проверил детайлно. Моята цел е, като видя, че има напрежение, събирам Цветанов и групата, вземаме решение и на другия ден имаме друг човек“, добави той.

Бойко Борисов опроверга и слуховете, че в Софийския общински съвет има лобита.

„Факт е, че в ГЕРБ лобита няма. В София има един човек, който се ползва с моето доверие, и той се казва Йорданка Фандъкова. А моето лоби кое е, значи Цветанов и Дянков са моето лоби“, каза още той.

„Който и да бяхме сложили за председател на СОС, опозицията няма да каже нищо друго, нищо хубаво“, коментира Борисов изказаните съмнения на общинските съветници от опозицията, че с назначаването на Елен Герджиков за председател на Общинския съвет ще се промени нещо.

Борисов подчерта още, че около година време му е струвало да върне контрола на Общинска банка на общината.

Министър-председателят заяви, че няма да има промени в кабинета.

#Бойко Борисов #министър-председател #премиер #ГЕРБ #Андрей Иванов #председател на СОС #СОС #Софийски общински съвет #Йорданка Фандъкова #кмет #Дянков #Цветанов #София #Софийска вода #Елен Герджиков #Общинска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"