Ердоган: Зад протестите се крие заговор срещу имиджа и икономиката на Турция

Ердоган: Зад протестите се крие заговор срещу имиджа и икономиката на Турция
Той заяви, че правителството му вече няма да проявява никаква толерантност към протестиращите, които от 12 дни искат оставката му. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган призова протестиращите в цялата страна да се изтеглят от улиците, подчертавайки, че вълната от антиправителствени демонстрации е част от преднамерен опит да се навреди на имиджа и икономиката на Турция, предаде вестник „Хюриет“, цитира „Фокус“.

„Случващото се насилие в много градове на Турция се прикрива зад протестите за парка „Гази“. Аз изисквам всички активисти да видят голямата картина, да разберат заговора и да се изтеглят от улиците“, каза Ердоган днес на среща на парламентарната група на неговата Партия на справедливостта и развитието.

Той заяви, че правителството му вече няма да проявява никаква толерантност към протестиращите, които от 12 дни искат оставката му.

„Този случай вече приключи. Вече няма да проявяваме толерантност“, каза Ердоган няколко часа след като полицията си върна контрола върху площад „Таксим“ в Истанбул пред депутатите от Партията на справедливостта и развитието.

Продължаващите протести в „Гази“ достигнаха различно измерение през последните две седмици и Партията на справедливостта и развитието се опитва да анализира движението, допълни турският премиер.

#Ердоган #протести #Турция #Таксим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници