Стоилов за ЦСКА и "Литекс": Могат да направят много силен отбор

Стоилов за ЦСКА и "Литекс": Могат да направят много силен отбор
Треньорът на "Ботев" Пловдив Станимир Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Треньорът на "Ботев" Пловдив Станимир Стоилов сподели, че след очакваното сливане на ЦСКА и "Литекс", двата клуба мoгат да направят "много силен тим за българската действителност".

Старши треньорът на "канарчетата" заяви в спортно шоу "Пред банята" по TV7, че ако това се случи и червените загубят право да играят в Европа, тимът му е готов заеме тяхното място, пише БГНЕС.

"Ботев" има лиценз от Българския футболен съюз за УЕФА. В клуба всичко е наред. Отделен е въпросът с ЦСКА. Ако се случат тези неща с "Литекс" и сливането между двата клуба, то ние ще играем в Европа. Това е проблем на ЦСКА, но все пак те си заслужиха да играят, класираха се по-напред от нас. Имаме лиценз и във всеки един момент ще приемем да участваме. Променяме леко програмата. За нас ще бъде добре да играем мачове под напрежение, отколкото безсмислени контроли. Ние не сме заслужили с игра, но ако се удаде възможност защо не", заяви Мъри.

"Договорката е между двата клуба. Днес казах, че "Ботев" трябва да направи крачка напред. Трябва да търсим подобряване като игра. Имахме два-три колебливи мача през сезона, с ЦСКА и "Лудогорец". Мисля, че в останалите мачове се представихме на ниво. Целта е участие е Европа през новия сезон", сподели наставникът.

Той обобщи и вижданията си за развитието на конкуренцията.

"Ако и "Литекс" се обединят ще станат много силни за българската действителност. За момента "Лудогорец" са най-напред в игрови план. Сираков ще даде импулс в Лески, на футболисти и фенове. Надявам се ние да запазим нивото и да го подобрим. Може би ще има и други отбори, които ще доближат тази четворка. Смятам, че можем да пречим при разпределението на евроквотите догодина", завърши Стоилов.

#"Ботев" Пловдив #Станимир Стоилов #"Литекс" #ЦСКА #Лудогорец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници