РЗС обяви край на днешния си протест пред парламента, защото се бои от провокации

РЗС обяви край на днешния си протест пред парламента, защото се бои от провокации
A A+ A++ A

Софийската организация на "Ред, законност, справедливост" обяви край на днешния си протест. Пред журналисти Георги Ганчев, председател на софийското ръководство на РЗС, обяви край на протеста на партията за днес, предаде "Фокус".

Ганчев обясни пред журналисти, че сутринта са се събрали повече от сто души пред централата на РЗС, но били оградени от хора, които са от "Атака". Ганчев обясни, че са получили оперативна информация от СДВР, че се готви провокация за тяхна сметка. Хора, които да нарушат обществения ред, и да се отъждествят с РЗС. Ние обявяваме официално края на нашия протест за деня и оттук-нататък, ако някой се обяви като наш симпатизант, да не бъде свързван по никакъв начин с нашата организация, каза Георги Ганчев. Ганчев каза, че предполага, че хората, които ще извършват провокациите, са от "Атака", докарани били от Самоков, по непотвърдена информация - предлагани им били пари, разказа той.

Подписката на РЗС, която е против турските мандати, продължава. Просто днес се разграничаваме, защото имаме тази оперативна информация, не искаме да се създава напрежение и да се стига до конфронтации, каза Ганчев.

Пред парламента остават стотина души.

#РЗС #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници