Зинаида Златанова: Не сме заплашени да ни спрат еврофондовете, ние сами сме си ги спрели

Зинаида Златанова: Не сме заплашени да ни спрат еврофондовете, ние сами сме си ги спрели
Според Златанова за борба с корупцията е важно да има единен център. Снимка: livenews.bg
A A+ A++ A

"Не сме заплашени да ни ги спрат еврофондовето от Брюксел, защото ние сами сме си ги спрели по време на работата на предишното правителство", обясни вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в ефира на ТВ7 в събота.

Според нея е бил бавен темпът на усвояване и сме в риск да загубим 272 млн. евро и даже сумата да се увеличи до края на годината. Златанова е убедена, че това е резултатът от използването на еврофондовете с пропагандни цели и забравянето на основната им цел - да подпомагат икономиката.

Стремежът на правосъдното министерство ще бъде да се минимализира риска от загубата на европейски пари и да се планира бързо следващия програмен период, започващ след 6 месеца.

Министърът на правосъдието си поставя за цел да изпълни шестте критерия, поставени ни от Европейската комисия през 2006 г. в съдебната система, както и всички препоръки след пет-годишния доклад от миналата година.

По думите й, за борбата с корупцията е важно да има единен център, който да координира действията срещу нея, независимо дали това ще е БОРКОР или друг.

"Понякога е по-трудно да си свършим работата, отколкото да променим конституцията", каза още Златанова и даде за пример това, че в момента дейността на главния прокурор Сотир Цацаров се одобрява от обществото, а той работи по същите закони и конституция като останалите.

#Зинаида Златанова #Брюксел #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници