Приоритетите на ГЕРБ за 2012 г.

Приоритетите на ГЕРБ за 2012 г.
„Във време на криза ще работим за осигуряването на максимално широка подкрепа сред всички българи за предприетите реформи“, каза Красимир Велчев. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Поддържането на нисък дефицит и финансова стабилност, реформи в здравеопазването и социалната сфера, прилагането на нови антикорупционни мерки са сред приоритетите, очертани днес от парламентарната група на ГЕРБ.

„Пред ГЕРБ не стои темата за предсрочни избори. Гласовете на опозицията, които насаждат тази теза, целят да създадат усещане за нестабилност. Правителството има начертан план за действие, който стриктно изпълнява“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Във време на криза ще работим за осигуряването на максимално широка подкрепа сред всички българи за предприетите реформи“, добави той.

„Ще продължим да превръщаме България в модерен и достоен член на ЕС. През изминалата година правителството на премиера Борисов разгърна възможностите си и стана пример в Европа. Логично приехме и бюджет за 2012 г., в който основни цели продължават да бъдат ниският дефицит и финансовата стабилност“, подчерта Велчев.

Той изтъкна още, че след като са били увеличени парите за здравеопазване, ще бъдат въведени и нови форми за извършване на медицинска дейност, каквито са дневните стационари.

„Ще прекратим така наречената гаражна търговия, от която недобросъвестни търговци печелеха пари на гърба на пациентите“, каза още депутатът от ГЕРБ, като добави, че ще продължат реформите в социалната сфера.

„Убедени сме, че при изготвянето на доклада европейските ни партньори ще вземат под внимание редицата мерки, които предприехме срещу корупцията“, заяви Красимир Велчев по повод междинния доклад на ЕК, който се очаква да излезе през февруари.

„Всички реформи са трудни и тежки, но те са единственият лек за старите неефективни системи“, подчерта той.

„Занапред наши основни принципи ще останат диалогът с хората и вслушването във всички мнения, защото демокрацията изисква политиците да чуват гражданите“, завърши Красимир Велчев.

#председател на ПГ на ГЕРБ #Красимир Велчев #Велчев #ГЕРБ #доклад #ЕК #ЕС #реформи #дефицит #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници