Моторист, убил момиче на пътя, се размина със затвора

Моторист, убил момиче на пътя, се размина със затвора
20-годишното момиче загина през лятото на 2011 г. на бул. „Осми Приморски полк“, блъсната от мотоциклетист. Снимка: btv.bg
A A+ A++ A

Мотоциклетистът, който блъсна 20-годишната Лора на пешеходна пътека във Варна, е осъден на 2 години условно с 4 години изпитателен срок.

Делото е приключило без знанието на близките на Лора, както и в пълно информационно затъмнение и за адвокатите им, предаде БГНЕС.

Бащата на момичето получил призовка да отиде в съда да си вземе документите и там разбрал, че шофьорът, отнел живота на дъщеря му, си е признал вината и е получил условна присъда. След като разбрала за присъдата, майката на Лора се завърнла по спешност от Гърция.

„Ще направим жива верига около Окръжния съд... Ще се боря докрай, по корем ще се влача, но няма да оставя нещата така“, категорична е майката на Лора - Нели.

20-годишното момиче загина през лятото на 2011 г. на бул. „Осми Приморски полк“, блъсната от мотоциклетист.


На 31 август близките и приятелите на Лора направиха жива верига на булеварда, на който беше блъсната, и поднесоха цветя в памет на младото момиче.

Идеята на инициативата беше да се призове за повече внимание на пътя, за контрол от страна на властите, както и за това общината да вземе мерки за затварянето на булеварда за пешеходци или пък да се въведат други ограничения на движението, за да не се допускат повече трагедии.

#Варна #пешеходна пътека #дело #присъда #родители #мотоциклетист #моторист #Лора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници