Меркел: Надявам се насилието в Турция да спре

Меркел: Надявам се насилието в Турция да спре
Ангела Меркел Снимка: europe.bg
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в Берлин, че "разчита … да няма повече насилие срещу демонстрантите в Турция". "Разчитам проблемите да бъдат разисквани с младите хора в страната и никакво насилие да не бъде прилагано вече срещу демонстрантите", подчерта Меркел по време на съвместна пресконференция с туниския премиер Али Ларайедх в отговор на въпрос на тема събитията в Турция.

"Ние следим развитието на ситуацията в Турция и сме на мнение, че демонстрациите са част от правовата държава и затова и поведението спрямо демонстрантите трябва да бъде съобразено с правовата държава", подчерта германският канцлер.

Туниският гост също беше попитан по тази тема и заяви, че в сряда и четвъртък е приел турския премиер Реджеп Ердоган, но се предпази от изразяване на позиция с аргумента, че не е запознат в детайли с положението в Турция. "Ердоган беше попитан по време на визитата в Тунис за ситуацията в Турция и отговори, че разбира демонстрациите като израз на гнева на младите, стига те да са в рамките на закона", заяви туниският премиер.

#Германия #Ангела Меркел #Турция #насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници