Путин готов да изпрати руски миротворци на Голанските възвишения

Путин готов да изпрати руски миротворци на Голанските възвишения
A A+ A++ A

Русия е готова да смени австрийските миротворци, разположени на Голанските възвишения, ако ООН и всички заинтересувани страни от региона са съгласни. Това заяви руският президент Владимир Путин, предаде БГНЕС.

„Имайки предвид сложната ситуация, която имаме в момента на Голанските възвишения, бихме могли да заменим изтеглящия се от този регион австрийски контингент на линията, отделяща израелските и сирийските войски. Но само ако страните от региона са съгласни и генералният секретар на ООН ни помоли“, заяви Путин на среща с офицери по случай назначаването на висши военни.

Едновременно с това държавният глава припомни, че неотдавна се е срещнал с генералния секретар Бан Ки Мун по време на неговото посещение в Русия. „Той ме помоли да увеличим нашето участие в миротворческите мисии на ООН“, каза Путин.

Вчера австрийското министерство на отбраната издаде заповед за започване на изтеглянето на контингента с миротворци от Голанските възвишения. Министър Хералд Клуг посочи, че изтеглянето ще отнеме от две до четири седмици. В случай че ситуацията рязко се влоши, войниците могат да бъдат евакуирани само за няколко часа, добави той. Първата група австрийски военни се очаква да се завърне в родината на 11 юни.

#Путин #Голански възвишения #Израел #Сирия #миротворци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници