Казахстан беше домакин на Евразийски икономически съвет

Казахстан беше домакин на Евразийски икономически съвет
В столицата на Казахстан – Астана, се проведе заседание на Висшия Евразийски икономически съвет, съобщиха от посолството на Казахстан в София. Снимка: Посолство на Казахстан в София
A A+ A++ A

В столицата на Казахстан - Астана, се проведе заседание на Висшия Евразийски икономически съвет, съобщиха от посолството на Казахстан в София.

В първото за тази година заседание взеха участие президентите на Казахстан Нурсултан Назарбаев, Беларус - Александър Лукашенко, Руската федерация - Владимир Путин, Киргизия - Алмазбек Атамбаев, и Украйна - Виктор Янукович.

Планира се, че Евразийският икономически съюз ще започне да функционира от 1 януари 2015 година. Н. Назарбаев отбеляза, че става въпрос за чисто икономическа интеграция, основана върху прагматизъм и взаимна изгода. На заседанието бяха внесени изменения в Регламента за дейността на Евразийската икономическа комисия при провеждане на международни преговори в областта на търговията, бе одобрена Концепция за съгласувана агропромишлена политика на страните – членки на Митническия съюз и Единното икономическо пространство.

Беше взето решение да се работи върху създаването на Интегрирана информационна система на външната и вътрешната търговия на Митническия съюз. Президентът Н. Назарбаев заяви, че Киргизстан вече подаде заявка за присъединяване към Митническия съюз, а Украйна прояви интерес да получи статут на наблюдател.

#Казахстан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници