915 души са настанени в болница при протестите в Турция

915 души са настанени в болница при протестите в Турция
По-рано се съобщаваше, че броят на пострадалите в резултат на безредиците в страната превишава 3000 души, сред които 516 полицаи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

915 души са настанени в болница в резултат на сблъсъци по време на протестите в Турция, съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Муамер Гюлер.

"79 души продължават лечението си в стационар, осем от тях са в реанимация, а четирима са в критично състояние", уточни Гюлер, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По-рано се съобщаваше, че броят на пострадалите в резултат на безредиците в страната превишава 3000 души, сред които 516 полицаи.

Министърът съобщи още, че щетите от безредиците се оценяват на 70 милиона лири (повече от 37 милиона долара).

Гюлер посочи, че власите изследват записи от камерите за видео наблюдение във връзка със съобщенията, че полицията е използвала несъразмерна сила срещу демонстрантите.

В същото време акциите на турските фондови пазари рухнаха с близо 5%, след като турският премиер Реджеп Тайип Ердоган отново зае твърда позиция срещу масовото протестно движение срещу неговото управление, предаде АФП.

Ердоган заяви, че членове на терористични организации участват в антиправителствените протести. Той отказа да отмени спорния план за развитието на Истанбул, който стана причина за протестит

Основният индекс на борсата в Истанбул завърши с 4.7% понижение, след като регистрира спад с 6.5% веднага след коментара на Ердоган преди завръщането му от посещение в Тунис.

#Турция #протести #сблъсъци #Муамер Гюлер #Реджеп Ердоган #Ердоган #Гюлер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници