Каспаров напуска Русия заради страх от разследване

Каспаров напуска Русия заради страх от разследване
Бившият световен шампион по шах и противник на Кремъл Гари Каспаров заяви, че е напуснал Русия заради опасение, че може да бъде разследван в рамките на действията на властите за смачкване на опозицията. Снимка: Google
A A+ A++ A

Бившият световен шампион по шах и противник на Кремъл Гари Каспаров заяви, че е напуснал Русия заради опасение, че може да бъде разследван в рамките на действията на властите за смачкване на опозицията.

„Пътувах извън страната и се връщах до края на февруари, когато стана ясно, че може би съм част от разследването на дейността на политическите протестиращи“, заявява Каспаров в Женева в аудиозапис, публикуван на сайта му.

„Точно сега имам сериозни съмнения, че ако се върна в Москва, може да не ми позволят да пътувам отново. Поради това за момента се въздържам да се върна в Русия“, допълни легендарният шахматист.

В последните години Каспаров се превърна в страстен активист срещу управлението на президента Владимир Путин и участва в някои масови улични протести срещу връщането му на власт.

По БГНЕС

#Гари Каспаров #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници