45% от студентите в Русия мечтаят да емигрират

45% от студентите в Русия мечтаят да емигрират
A A+ A++ A

Според данните от проучване на социологическия център „Левада“ 22% от всички руснаци искат да емигрират (извън границите на бившия СССР), съобщават руските медии. Най-силно желание да избягат зад граница проявяват студентите и учениците (45%) и предприемачите (38%). Над 70% от всички анкетирани заявяват, че ще останат в Русия.

Най-много желаещи да емигрират има сред жителите на Москва и другите мегаполиси (27%), а също така сред гласувалите на миналите президентски избори за Михаил Прохоров (38%) и Владимир Жириновски (30%).

Най-често назоваваните от кандидатите за емигранти причини са по-добрите условия за живот в чужбина (49%), нестабилното икономическо положение в страната (32%) и желанието да обезпечат децата си (31%). 18% от анкетираните сочат като причина липсата на защита от произвола на властите и чиновниците, 10% не са доволни от политическото положение в страната, а 14% не са доволни от условията за бизнес.

Под 1% от анкетираните в момента готвят документи за емиграция, 1% са взели твърдо решение да емигрират, 17% понякога обмислят подобво решение. 73% никога не са мислили да предприемат реални стъпки за емигриране.

#Русия #анкета #емиграция #желание #Левада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници