Илияна Йотова: Брюксел въздъхна с облекчение, че България има експертно правителство

Илияна Йотова: Брюксел въздъхна с облекчение, че България има експертно правителство
Евродепутатът сподели, че има сериозен интерес към състава на правителството и особено към министъра на правосъдието Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

В Европарламента има голям интерес и големи очаквания към новото българско правителство“, заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Илияна Йотова, предаде „Фокус“.

Моите колеги въздъхнаха с облекчение, че най-накрая, след тримесечна криза, предизвикана от предишното управление на г-н Бойко Борисов и г-н Цветан Цветанов, след тежката политическа, икономическа и финансова ситуация в страната, най-накрая имаме правителство с преобладаващо експертен характер, един много амбициозен министър-председател, какъвто е Пламен Орешарски, и много амбициозни цели“, каза Йотова.

Според нея в ЕП се дискутира широко амбициозната програма на Кабинета „Орешарски“ за справяне с проблемите в енергетиката и бедността.

Евродепутатът сподели, че има сериозен интерес към състава на правителството и особено към министъра на правосъдието Зинаида Златанова.

Един остров на стабилността, какъвто в момента България има всички предпоставки да бъде, е добре дошъл за всички в ЕС“,коментира още Илияна Йотова.

#Илияна Йотова #Брюксел #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници