Предявяват обвинения към Цветанов до три дни след призоваванете му

Предявяват обвинения към Цветанов до три дни след призоваванете му
A A+ A++ A

Прокуратурата ще предяви обвинения към бившия вътрешен министър Цветан Цветанов до три дни след като бъде официално призован и привлечен като обвиняем. Това съобщи за агенция „Фокус“ Румяна Арнаудова, говорител на Софийска градска прокуратура. Арнаудова обясни, че по правило, след като бъде подадено съгласие за снемане на имунитета по чл. 72 ал. 2 от Конституцията на Република България, това съгласие трябва да постъпи в Софийска градска прокуратура.

След това следва да бъде възобновено досъдебното производство, което е било спряно и да се стигне до призоваването на Цветан Цветанов и привличането му като обвиняем.„Този срок ще бъде спазен от прокурора, тъй като той е гаранция за защита на правата на обвиняемото лице, за да организира защитата си“, посочи още говорителят на СГП. Румяна Арнаудова заяви, че все още не е ясно кога точно ще бъде призован Цветан Цветанов.

По-рано на сайта на Главна прокуратура бе съобщено, че разследването срещу Цветанов е възобновено:

На 5 юни 2013 г., следобед, при главния прокурор на Р България е постъпило писмо от председателя на Народното събрание г-н Михаил Миков, с което той изпраща постъпило заявление от народния представител Цветан Цветанов. Със заявлението г-н Цветанов изразява писменото си съгласие по смисъла на чл.70, ал.2 от Конституцията на Р България за снемане на имунитета му. Документите са изпратени незабавно на Софийска градска прокуратура. След получаването им, с постановление от 5 юни 2013 г., разследването по досъдебното производство е възобновено. Предстои призоваване на Цветан Цветанов и привличането му като обвиняем, съобразно предвидения в процесуалния закон ред.

#Цветан Цветанов #обвинение #разследване #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино