Всички от ДКЕВР подадоха оставка, търсят нов шеф на комисията

Всички от ДКЕВР подадоха оставка, търсят нов шеф на комисията
A A+ A++ A

Целият състав на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, включително председателят й Евгения Харитонова, са подали оставки, потвърди премиерът Пламен Орешарски, цитиран от Дарик радио. До края на работния ден ще стане ясен новият състав на комисията. Министър-председателят заяви, че към днешна дата гарантира недопускането на ново увеличение на цената на тока, и загатна, че е възможно да се очаква дори понижение на цената.

В момента левицата подготвя промени в закона за енергетиката, с които новият председател и съставът на регулаторния орган ще бъдат избрани от Народното събрание, а не от премиера, както е в момента. Левицата чака да заработят ресорните парламентарни комисии, в които да се обсъдят предстоящите законодателни промени.

В края на януари тази година правителството освободи от председателското място в енергийния регулатор Ангел Семерджиев. Той бе наследен на поста за кратко от Юлиана Иванова, която подаде оставка, след като стана ясно, че незаконно е продавала цигари в интернет. Заедно с Иванова оставки хвърлиха и останалите членове на комисията.

Харитонова пое ръководството на ДКЕВР в началото на март. Преди това тя бе зам.-министър с ресор енергетика в правителството на Бойко Борисов. От 2010 г. до 15 май миналата година тя бе член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

#ДКЕВР #оставка #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници