280 чужди бойци са убити в Сирия, има и от България

280 чужди бойци са убити в Сирия, има и от България
По-голямата част от чуждестранните бойци, които наброяват няколко хиляди, са пристигнали в Сирия от съседните арабски страни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За последните 11 месеца в Сирия са убити 280 бойци от различни страни, включително от България, които са воювали на страната на опозицията. По-голямата част от тях са били членове на терористичната групировка "Джебхат ан-Нусра", свързана с "Ал Кайда", се казва в доклад на Вашингтонския Институт за Близък Изток и компанията "Флешпойнт глобъл партнърс", която е специализирана в изучаването на проблемите на тероризма.

По-голямата част от чуждестранните бойци, които наброяват няколко хиляди, са пристигнали в Сирия от съседните арабски страни. Според изчисленията на американските експерти, сред убитите в периода от юли 2012 до май 2013 има 60 граждани на Либия, 47 – на Тунис, 44 – на Саудитска Арабия, 32 – на Йордания, 27 – на Египет, 20 – на Ливан, предаде БГНЕС.

В списъка също така попадат и редица европейски страни – Великобритания, Ирландия, Франция, Дания и България, а също така Австралия. Неотдавна беше съобщено за смъртта на американския гражданин Никол Менсфилд.

В документа се съдържат само кратки данни за около 20 бойци. Авторите на документа са преброили 17 различни бунтовнически групировки, в които са влизали чуждестранните бойци.

От тях по-голямата част принадлежат на "Джебхат ан-Нусра". На второ място се нарежда Сирийската свободна армия.

#Сирия #България #опозиция #"Ал Кайда"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници