Протестите в Турция продължават, демонстрантите чакат извинение от Ердоган

Протестите в Турция продължават, демонстрантите чакат извинение от Ердоган
Според официалните данни протести срещу властта са организирани в 67 града, а до момента повече от 1700 души са арестувани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Масовите протести в центъра на Истанбул продължават, а участниците в тях се заканват да не се отказват въпреки извиненията на правителството на Реджеп Ердоган. Хиляди млади хора, на възраст между 20 и 30 години, посрещнаха утрото на площад „Таксим“ и близкия парк „Гези“, съобщава РИА Новости.

Тази нощ демонстрантите отново се опитаха да стигнат резиденциите на Реджеп Ердоган, въпреки призивите на полицията да не ги правят. Увереността на хората от улицата, че правителството ще преговаря с тях се увеличава.

Във вторник вицепремиерът Бюлент Арънч поднесе публични извинения на пострадалите от действията на полицията и призова демонстрантите да прекратят протеста. Той обаче отказа да се извини на онези, които подклаждат бунтовете, и ги обвини, че се опитват да отнемат свободата на турските граждани.

„Нас не са ни достатъчни изказванията на вицепремиера, турците приемат извинения само от ръководителя на правителството - Реджеп Ердоган, който се явява и главен проводник на настоящата власт“, заявява кореспондентът Керим Огюш.

Огюш смята, че демонстрантите ще продължат да излизат на протести, докато самият Ердоган не им се извини.

Според официалните данни протести срещу властта са организирани в 67 града, а до момента повече от 1700 души са арестувани.

Най-активни продължават да бъдат протестиращите в Истанбул и Анкара. Хората, които са от най-различни социални прослойки, се организират с помощта на социалните мрежи.

#Реджеп Ердоган #Бюлент Арънч #Турция #Истанбул #Анкара #протести #Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници