Сепаратистите от Корсика готови да грабнат оръжието

Сепаратистите от Корсика готови да грабнат оръжието
A A+ A++ A

Борците за независимост от Фронта за национално освобождение на Корсика (FLNC), които през миналата година поеха отговорност за редица атентати, заявиха, че са готови да грабнат отново оръжията."Ние ще вземем отново оръжията, за да признае Франция нашите национални права", се казва в комюнике, публикувано във връзка с посещението на острова на френския министър на вътрешните работи Мануел Валс, съобщи БГНЕС.

Вчера министърът призова корсиканците - "първи жертви на насилието" и техните избраници да се мобилизират в "борбата срещу мафиотските групировки".
"Ние не се впечатляваме от заплахите", реагира Мануел Валс в отговор на журналистически въпрос. "Изключваме всякакви преговори под диктата на заплахите и бомбите", добави той.

FLNC беше основан през 1976 г., но вече е разпокъсан на няколко движения. На 19 декември 2012 г. фронтът пое отговорност за "Синята нощ" - 20-ина експлозии срещу различни сгради на острова, извършени на 7 декември. Според сепаратистите това било "кампания срещу спекулата с недвижими имоти".

#сепаратисти #атентати #министър #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници