Путин: Русия не е доставила ракети на Сирия

Путин: Русия не е доставила ракети на Сирия
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва още не е доставила усъвършенствани ракети S-300 на режима в Дамаск, въпреки намеците на сирийския президент Башар ал-Асад, че доставката вече е била осъществена.

„Договорът беше подписан преди няколко години, но все още не е реализиран“, заяви Путин на съвместна пресконференция с лидери на ЕС. „Не искаме да разваляме баланса в региона“, допълни той. Руският лидер предупреди още, че всяка чуждестранна военна намеса в 26-месечната криза би се провалила.

„Ние отново подчертахме, че всеки опит за оказване на влияние върху ситуацията чрез сила и пряка военна намеса е обречен на провал“, посочи Путин. Той се съгласи, че ракетите S-300 са „едни от най-добрите, ако не и най-добрите противовъздушни системи в света“.

Сирийската криза и решението на ЕС да отмени оръжейното ембарго за враговете на Асад доминираше срещата на върха ЕС - Русия, която по принцип беше посветена на търговията. Президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой заяви, че Брюксел е изразил пълната си подкрепа за съвместната руско-американска инициатива за мирна конференция с участието както на лагера на Асад, така и на опозицията, която да се проведе възможно най-скоро.

„Случващото се в Сирия днес е петно върху съвестта на човечеството“, допълни от своя страна председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу.

#Владимир Путин #Сирия #Русия #криза #ракети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници