Бивш директор на френското разузнаване открит мъртъв

Бивш директор на френското разузнаване открит мъртъв
A A+ A++ A

Влиятелният бивш директор на френското контраразузнаване, който се определяше като "миночистача на републиката", Ив Бертран, беше намерен мъртъв в дома си в Париж. Ив Бертран беше директор от 1992 до 2004 г. Агенцията събира информация за хора или организации, които могат да навредят на държавата и понякога беше обвинявана, че се е превърнала в "тайна полиция", пояснява БГНЕС.

Анонимен източник съобщи пред АФП, че 69-годишният Бертран е бил открит мъртъв вчера в апартамента си в шикозния осми район на Париж от портиера на сградата, но не уточни каква е причината за смъртта му. Бертран, който беше приближен на бившия президент Жак Ширак, предпочиташе да остане в сянка, но през 2008 г. попадна под светлините на прожекторите, когато откъси от 23-те му дневника бяха публикувани от медиите.

Дневниците, които разкриваха пикантни слухове около личния и професионалния живот на политици и други високопоставени личности, бяха иззети преди това от властите в рамките на разследване на аферата Клиърстрийм.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници