Златният регистър по ДДС може да спре

Златният регистър по ДДС може да спре
Министерството на финансите коментира, че ще помислят как да процедират с този регистър, след като получат становището на Европейската комисия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Златният регистър на изрядните компании по ДДС, който влезе в сила от началото на май, най-вероятно ще спре да работи заради становище на Комисията за защита на конкуренцията. Комисията смята, че критериите, по които се решава коя фирма може да влезе в регистъра,са дискриминационни, съобщава "Капитал Daily".

Министерството на финансите коментира, че ще помислят как да процедират с този регистър, след като получат становището на Европейската комисия, която е била уведомена от служебния министър Калин Христов.

От първите изказвания на новия премиер Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов вече стана ясно, че и двамата ще поискат от НАП да подобри анализа на рисковите компании с цел да се спре практиката на масови ревизии за сметка на дружествата, за които има основателни подозрения, че извършват данъчни измами.

Възможно е министерството и НАП да използват становищата на регулатора и на ЕК като повод да закрият регистъра и вместо това да се опитат да прекратят необоснованото бавене при възстановяването на ДДС.

#ДДС #Европейската комисия #Калин Христов #ЕК #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници