Станишев: На лъжата краката са къси

Станишев: На лъжата краката са къси
„На лъжата краката са къси“, каза Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стачката в „Мини Марица-изток“ е предизвикана от „лъжата на правителството“, каза лидерът на БСП Сергей Станишев.

„На лъжата краката са къси“, каза Станишев, за да илюстрира тезата си, че неговата партия подкрепя исканията на работниците от „Мини Марица-изток“, предаде БГНЕС.

Станишев обясни, че БСП подкрепя исканията на работещите, защото и тази стачка е с източник „лъжата на правителството, на управляващите“.

„Това правителство гради всичко на лъжата“, каза бившият министър-председател и посочи, че все повече хора започват да го осъзнават, но повечето след своя негативен опит.

Със старта на новия парламентарен сезон ПГ на „Коалиция за България“ иска министър-председателят Бойко Борисов да бъде изслушан за позицията на България по темата за финансовия пакт на ЕС.

Според Сергей Станишев „Коалиция за България“ се е утвърдила като водещата опозиционна политическа сила в парламента и извън него.

Той отново разкритикува работата на правителството и я определи като некомпетентна, като подчерта, че „правителството работи най-вече с ПР похвати“.

Като пример за некомпетентността на управляващите той даде ситуацията с блокираните пътища през уикенда.

„Изпълнителната власт, която трябваше да улови снежинките във въздуха, се оказа неспособна да осигури нормална проходимост“, каза лидерът на БСП.

Като една от причините за това той изтъкна и работата на „Гражданска защита“. Според него тя е превърната от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в „сираче“ в рамките на структурите на МВР.

Като преки носители на отговорността за ситуацията той посочи министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и вътрешния министър Цветан Цветанов.

#стачка #„Мини Марица-изток“ #правителство #Станишев #Сергей Станишев #лидер #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"