Известни марки отказват да открият магазини на "окървавена земя" в Истанбул

Известни марки отказват да открият магазини на "окървавена земя" в Истанбул
Родители надяват противогазова маска на детето си по време на протестите в Истанбул Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Много градове и селища в Турция са обхванати от вълна от протести срещу решението на властите да отсекат дърветата от малък парк в центъра на Истанбул и да построят търговски център. Известни търговски марки вече обявиха, че няма да отворят свои магазини там, предаде РИА Новости, позовавайки се на турски медии, предаде агенция Фокус.

Жителите на Истанбул протестират срещу плановете на властите да унищожат един от последните „зелени оазиси” в града – парка Гази в централния район Таксим, и да построят търговско-развлекателен център в рамките на реконструкция на площад „Таксим”. „Ние не можем да си затворим очите за реакцията, демонстрирана от обществото. Аз няма да отворя мой магазин в парка Гази”, цитира „Хюриет” основателят на „Силк енд Кашмир” Айшен Заманпур.

„Аз няма да отвора магазин там, където се е проливала кръв. Роден съм край Черно море и обичам природата. Хората така се борят да запазят природата. Няма да отворя магазин нито в парка Гази, нито на мястото на кино „Емек” (наскоро разрушено историческо кино)”, казва основателят на марката „Хери” Селами Сари.„Не зная коя компания ще иска да открива в този комплекс магазин, след такава реакция на хората?”, коментира заместник-директорът на холдинг „Бойнер” Сердар Сунай.

#Турция #протести #Ердоган #полиция #размирици #пострадали #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници