Microsoft с първи поглед към промените в Windows 8.1

Microsoft с първи поглед към промените в Windows 8.1
A A+ A++ A

През месец юни, когато очакваме да се появи първата потребителска тестова версия на Windows 8.1, Microsoft реши да разкрие повече подробности за промените в новата версия на компютърната си операционна система. Обновяването ще е достъпно за безплатно изтегляне по-късно през годината и включва промените в ключови области като персонализация, търсене, вградени приложения, работа с Windows Store и връзка с облачни услуги.

Windows 8.1 осигурява повече цветове и фонове за началния екран и дори поддържа работа с анимирани теми, за които досега не беше изтекла информация. Стартовият екран поддържа плочки в два допълнителни размера
(по-малки и по-големи), което ще улесни организирането му. Подобрено е преместването на плочките и групирането им. С жест от стартовия екран вече може да се получи достъп до всички инсталирани приложения, които могат да бъдат филтрирани по различни начини. Инсталираните приложения вече отиват в списъка с всички, където са маркирани като нови, и оттам можете да решите кои да поставите върху началния екран.

Екранът в заключено положение може да бъде превърнат в дигитална фоторамка с анимирано слайдшоу от избрани снимки от компютъра или от SkyDrive. Вече е възможно и приемането на Skype разговор или правенето на снимки, без да е необходимо да се логвате в компютъра. Промени има и при търсенето, и то вече е глобално, като ще дава резултати с данни от различни места - интернет, приложения, файлове, SkyDrive и др.

Обновени са и повече от вградените приложения. Photos ще добави опции за редактиране на снимки директно или при отваряне на снимките в други приложения като Mail, SkyDrive и Camera. Xbox Music също е с нов дизайн. Вече е възможно да използвате едновременно две приложения с променлив размер на всяко, а не както преди. Възможно е да промените размера на всяко, да разделите екрана между две или да покажете едновременно три на всеки екран, ако ползвате повече от един монитор. Възможно е едновременното отваряне на няколко прозореца от едно и също приложение - например два сайта в I.E.

Промените в Windows Store ще улеснят откриването на нов софтуер с подробни списъци за най-добрите безплатни приложения, новите издания и селектираните от екипа приложения. Магазинът ще дава и предложения с подобен софтуер, което допълнително би трябвало да улесни откриването на нови приложения. Windows 8.1 включва и по-добра интеграция със SkyDrive, като осигурява достъп до всички файлове (в устройството или онлайн) и поддържа запазването на нови документи в облачната услуга. Промени има и в настройките, които осигуряват достъп до повече опции за конфигуриране и персонализиране на устройството.

С новата версия на Windows 8 идва и браузърът Internet Explorer 11, който осигурява по-добра работа със сензорни екрани, ускорено зареждане на страниците и допълнителни възможности като опция за промяна вида на Metro версията на IE11, така че винаги да показва адресното поле. Освен това поддържа отварянето на неограничен брой подпрозорци, които се синхронизират с всички устройства с Windows 8.1, които използвате.

Промените при работа с мишка и клавиатура би трябвало да адресират по-добре оплакванията на потребителите от основния фокус върху сензорните дисплеи в Windows 8. Компанията връща старт бутона, макар че той се нарича по друг начин и работи различно. Представен е от познатото лого на Windows и ще е винаги в долния ляв ъгъл при работа в стандартния десктоп. Когато е заредено, Metro приложението ще се показва при придвижване на курсора в тази зона.

Компанията е осигурила и възможност за конфигуриране на действията, които се случват при придвижване на курсора в различните ъгли на екрана. Освен това има и опция за избор на екрана, който ще се отваря при зареждане на системата. Microsoft обещава още новини за промените в Windows 8.1, които ще сподели скоро под формата на публикации в блога на компанията и ще покаже на събитията TechEd и Build през юни.

http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/05/30/continuing-the-windows-8-vision-with-windows-8-1.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници