Новите "умни" аксесоари на Sony за Android

Новите "умни" аксесоари на Sony за Android
A A+ A++ A

С премиерата на Sony Xperia S бяха представени и три нови "умни" мобилни аксесоара, които осигуряват интересен начин за взаимодействие със смартфони с Android, при това не само с тези на компанията, но и на други производители. Xperia SmartTags е съвместим с всяко устройство с NFC възможности и има формата на малък етикет, който може да се залепи за различни обекти. Докосването му променя профила на телефона по предварително програмиран начин - например етикетът в колата ви може да постави смартфона в навигационен режим. Профилите ще могат да се променят според конкретните нужди.

Smart Wireless Headset pro са стерео Bluetooth слушалки, които, освен че осигуряват качествен звук, дават възможност за достъп до входящи съобщения, известия от календара и други. Когато джаджата няма връзка с телефона, тя се превръща в MP3 плеър с радио.

SmartWatch е новият "умен" часовник на Sony, който наследява интересния аксесоар LiveView. Подобно на него осигурява микродисплей, който служи за достъп до приложения и различни телефонни възможности директно от китката. Така могат удобно да се четат текстови съобщения, ъпдейти от социални мрежи и да се управляват музикалният плейбек или функциите за разговор. Има и опция за сваляне на джаджата от каишката и прикрепянето й към клипс. Възможностите на SmartWatch може да се разширят чрез различни приложения, достъпни в Android Market.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници